Det skal du have på, på kontoret

En ny dag, og et nyt job. Jobsamtalen gik så godt, at du fik jobbet og nu skal du, for første gang, hen på kontoret. Mange ting er værd at tænke over i denne henseende og du bør overveje grundigt hvordan du gør dig klar til den første dag på dit nye job på kontoret. Noget af det første du bør overveje er hvad du skal have på. Er du en mand skal du for eksempel overveje, hvorvidt du skal have slips på eller ej. Og det er ikke nok. For du skal også overveje hvilken type slips du så skal tage på. Skal de for eksempel være et farverigt slips eller et mere afdæmpet slips.

Vælg det rette slips til første arbejdsdag

På de fleste kontorer og arbejdspladser, som er formelle vil det være en selvfølge, at du forventes at have slips på. Det er naturligvis kun situationen hvis du er en mand. For kvinder gælder der andre retningslinjer når det handler om valg af tøj. Noget du kan gøre for at være sikker på, at du passer så meget ind som muligt er ved at du allerede til jobsamtalen lægger mærke til det tøj de går med i den pågældende virksomhed. For ved at gøre dette kan du lynhurtigt spotte, hvorvidt de fleste mænd har slips på eller ej.

Hvis du kommer til en jobsamtale, hvor ingen af deltagerne til møde har slips på, så behøver du formentligt heller ikke at have slips på når du starter på arbejdet. Sværere bliver det hvis der er nogle af deltagerne der har slips på mens der er andre der ikke har det. I dette tilfælde skal du til at overveje endnu grundigere hvad du gør. Her skal du tage udgangspunkt i hvad de arbejder med. Til jobsamtalen vil der formentligt være en medarbejder, som har en stilling, der minder meget om din. Det vil sige, at du nok kan finde en medarbejder, som både har samme rang og mere eller mindre samme arbejdsstilling, som du kommer til at have. Som tommelfingerregel kan du kigge på om vedkommende har slips på. Hvis ikke det er tilfældet vil det formentligt ikke være noget, der forventes af dig.

Klæd dig passende på kontoret

Af og til kan man opleve, at have en meget dårlig første dag på kontoret. Det kan være, at man kommer frem til kontoret med slips og fint jakkesæt hvorefter man finder ud af, at man er den eneste, der er klædt sådan. Det kan på den anden side også være, at man finder ud af, at man er underdressed og begge situationer vil man helst være foruden.

Uanset hvad er det dog heldigt, at folk stort set altid glemmer denne dag meget hurtigt. Så er du kommet på kontoret uden slips, selvom det blev forventet af dig, så kan du blot gøre noget ved det næste dag. For det, som folk husker dig for er selvfølgelig ikke kun hvad du gør den første dag, men de næste mange år, som du bruger på kontoret.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *