Ta’ dig godt ud til jobsamtalen med den rigtige påklædning

I løbet af livet vil man ende i flere sammenhænge, hvor man skal til jobsamtaler. Jobsamtaler er for de fleste forbundet med nervøsitet og usikkerhed. Desværre kan det være svært at overkomme og nervøsiteten og usikkerheden, og dette kan have stor indflydelse på, hvordan jobsamtalen kommer til at forløbe. Denne nervøsitet kan nemlig hurtigt mærkes, og dette kan betyde, at man kan komme til at virke hjælpeløs og ineffektiv, da man måske vil have problemer med at løse visse opgaver. Derudover kan man også komme til at virke indadvendt og genert, to personlighedstræk der sjældent trækker mange jobs hjem.

Heldigvis kan man gøre noget for, at man ikke ender i denne situation. Det handler nemlig i høj grad om, at man gør alt, der skal til, for at man kommer til at føle sig selvsikker, og hvis ikke dette kan lade sig gøre, er man nødt til at gøre alt for, at det kommer til at virke som om, at man er selvsikker. Dette gøres først og fremmest gennem ens nonverbale kommunikation, for på trods af, at det man siger selvfølgelig har en indflydelse, er det fortsat det nonverbale såsom kropssprog og mimik, der virkelig fortæller noget om en persons selvtillid. Derfor er det også vigtigt, at man føler sig godt tilpas i det tøj, som man har på. Dog ikke godt tilpas i den forstand, at man skal føle sig komfortabel, men derimod at man skal føle sig magtfuld og spækket med selvtillid. Det kan for eksempel være ved at iføre sig seler, så bukserne bliver siddende, hvor de skal. Det kan nemlig også virke som et billede på usikkerhed, hvis man konstant skal gå og rette sit tøj. Derfor kan fede seler til bukserne, altså være med til at skabe en mere selvsikker person.

Vælg seler, der matcher jobbet

Der er selvfølgelig nogle universelle uskrevne regler, der gælder, når man skal til jobsamtale, og disse skal helst overholdes, hvis man vil sikre sig et job. Dog er det utrolig vigtigt, at man husker at tilpasse alt hvad man siger og gør til det job, som man søger. Dette gælder særligt, når man snakker, men er også vigtigt i forhold til påklædningen. Derfor er også vigtigt, at man overvejer, hvilken er påklædning, der er passende. Det vil i mange sammenhænge være en fordel at klæde sig pænt på med seler, og måske ovenikøbet slips og skjorte. Dog vil man også opleve, at det til nogle jobsamtaler vil virke fuldstændig malplaceret, at man kommer i formelt tøj.

Find seler, der repræsenterer din personlighed til jobsamtalen

Selvom det selvfølgelig handler om at se pæn ud og overholde de uskrevne regler, er det fortsat også vigtigt, at man lader lederen se ens personlighed. Dette kan selvfølgelig gøres gennem ordvalg og kropssprog, men det kan også gøres gennem forskellige ting i ens påklædning. Når man vælger seler kan farven for eksempel indikere om man er mere traditionel, hvis man vælger blå eller sort, eller om man derimod er mere spraglet og farverig i sit valg. Husk at sammensæt selerne med en fed farverig butterfly

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *