Search and selection – vejen til et bedre ansættelsesforløb

Undgå ansættelser i fortryder (foto hansentoft.dk)
Undgå ansættelser i fortryder (foto hansentoft.dk)

Der er mange ting, som man skal tage højde for og hensyn til, når man skal drive en virksomhed. Noget af det vigtigeste er, at man har de rigtige ansatte. Dette indebærer, at man regelmæssigt tjekker op på, om alle positioner er fyldt ud, og om der nogle steder er overbemandet. Det gælder især i forbindelse med de vigtigeste positioner i ledelsen og nedad i hierarkiet. Search and selection er et af de værktøjer, som virksomheder bør gøre brug af, når de skal gennemføre et ansættelsesforløb. På den måde kan de nemlig vide sig sikre på, at det hele bliver godt ordentligt.

Search and selection er et engelsk navn for en disciplin, der dybest set handler om, at man søger efter de rigtige ansatte til en bestemt stilling. Herefter udvælger man den endelige ‘vinder’ ud fra en begrænset gruppe af allerede særligt udvalgte kandidater. Der er altså tale om en nøjsom proces, hvor der virkelig bliver brugt nogle midler på at finde den bedst egnede til jobbet.

Læs mere om muligheden for search and selection her: http://www.hansentoft.dk/vi-tilbyder/search-selection/

Der er ikke alle virksomheder, der er i stand til at gennemføre search and selection på en god måde. Det kræver nemlig en HR-afdeling, der virkelig kan deres kram. Man skal vide, hvor man skal søge henne, og hvilke ting man skal lægge vægt på. Search and selection handler ikke blot om, at man kan læse jobansøgninger igennem og tjekke op på papirarbejdet. I virkeligheden kræver det en dybere indsigt i den pågældende branche og en evne til at finde det rigtige menneske til en helt særlig stilling.

Overlad search and selection til professionelle

Det kan faktisk koste mange penge for en virksomhed at gennemføre et ansættesforløb. Dette gælder naturligvis især i forbindelse med ansættelser af folk til topstillinger. En forkert beslutning kan være katastrofal. Derfor kan man overlade professionelle folk, for eksempel fra et bureau med ekspertise på området, til at tage sig af search and selection gennem hele forløbet. Det vil nok koste lidt, men chancen vil også være langt større for, at man rent faktisk finder den rigtige person til jobbet.

Læs mere om search & selection her

Share

One thought to “Search and selection – vejen til et bedre ansættelsesforløb”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *