Organisationsudvikling er nødvendig for din virksomhed

Organisationsudvikling (Foto smallbusinessadvice.org.au)
Organisationsudvikling (Foto smallbusinessadvice.org.au)

En virksomhed må tilpasse sig markedet, og markedet er i konstant forandring, fordi kunderne påvirkes af en lang række faktorer. I krisetider som disse må mange danske virksomheder omkvalificere og effektivisere for at følge med konkurrenterne.

Din virksomhed kan dog ikke bare ændre strategi for dag til dag, da det kræver, at organisationen udvikler sig.

Skal du omstille så effektivt og gnidningsfrit som muligt, kan du få hjælp til din organisationsudvikling af kompetente folk med masser af erfaring i benene.

Konsulenter vil for en tid indgå i virksomheden for at observere, guide og udvikle afdelingerne. Det handler om at ændre adfærd blandt personalet, og det kan man kun med grundigt kendskab til den enkelte arbejdsgruppe og gennem et tæt samarbejde. Konsulenten skulle helst kunne glide ubemærket ind i arbejdsmiljøet, men det kræver først tilvænning.

Organisationsudvikling er omfattende

Organisationsudvikling er en omfattende proces, der kræver mange kræfter af alle på arbejdspladsen – også på ledelsesniveau.

Det kan derfor være en god ide med et lederudviklingskursus også. Ledelsen bør altid gå forrest som det gode eksempel.

Organisations udviklingen foregår i tæt samarbejde med direktion og ledelse. Det er trods alt dennes visioner, der skal opfyldes, ligesom at de skal køre firmaet videre. Samarbejde er et af nøgleordene i denne sammenhæng.

Der findes mange måder at gribe tingene an på. Rådfør dig med et consulting firma. Afstem forventninger og visioner, læg en tidshorisont og planlæg udviklingen.

Det er vigtigt at såvel chefer som medarbejdere er klar på samarbejdet. Det vil give de bedste resultater.

En velfungerende organisation giver en effektiv og sund virksomhed.

Læs mere om organisationsudvikling her!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *