Organisationsudvikling – en hjælp til virksomhedssucces

Hvis din virksomhed skal ændre strategi, eller netop har ført en strategi ud i livet, som endte med ikke at lykkes, kan det være en rigtig god ide at kigge på, hvordan organisationen er opbygget. Succes kommer oftest af, at en virksomheds organisation er etableret bedst muligt og kører så effektligt som muligt.

Det handler om at finde ud af, hvordan virksomheden som udgangspunkt er struktureret. Hvilke fordelingsopgaver der er, og som regel viser det sig også, at der et sted i organisationen, som er det svage punkt. Et sted hvor tingene går mere skævt eller langsommere, end de ellers gør i organisationen. Det er vigtigt at få udviklet disse områder, så organisationen står stærkt på alle leder og kanter. Et højt bundniveau er vejen til generel succes og fremdrift.

Hvis din organisation trænger til udvikling, er der flere måder at gøre det på. Nogle er mere overordnede. Her kommer oplægsholdere ud til jeres virksomheder og taler om planer, virksomheden kan tage inspiration fra. Herefter bygger lederne selv en plan.

Hvis I omvendt har brug for eksternstyring i en periode, findes der kurser, hvor dele af organisationen blive vejledt og omstruktureret af udefrakommende eksperter.

Lederudvikling som en del af organisationsudvikling

En organisation er sat sammen af vigtige organer, der til sammen lever det bedst mulige produkt. Derfor er det vigtigt at alle organer udfører deres opgaver bedst muligt. Et sted hvor der hyppigt kan være brug for udvikling og fremaddrift er hos lederne. Ledere kan sagtens sidde i spidsen for en virksomhed i mange år, det kræver blot at de holder deres kompetencer opdaterede og i udvikling. Det vil sige, at de husker at se nye aspekter og prøve nye strategier. Hvis jeres virksomhed har brug for lederudvikling udbydes dette også i forbindelse med organisationsudvikling. Det er tit fornuftigt at slå ind på særlige områder samtidig med, at man forsøger at styrke organisationen generelt.

Se mulighederne for organisationsudvikling

Læs hvordan du optimerer organisationskulturen i din virksomhed

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *