En ledelse skal være i kontakt med de ansatte

Ledelse (Foto: alive.dk)
Ledelse (Foto: alive.dk)

Der bør altid være daglig kontakt mellem ledelse og ansatte, og det er der en masse gode grunde til. Det er vigtigt, at ledelsen har en forståelse for arbejdsgangen simpelt hen for at kunne forbedre den eller afhjælpe problemer, men det er også vigtigt, at ansatte får et forhold til de overordnede. Det er der igen flere gode grunde til. For eksempel vil kendskabet fører til større ansvarsfølelse hos de enkelte, hvilket er alfa omega i en velfungerende og effektiv virksomhed.

Det er uhyre vigtigt, at medarbejdere og ledelse har samme visioner og arbejder i samme retning, og det gør de kun med et kendskab og en forståelse for hinanden. Et fælles værdigrundlag skabes kun gennem kontakt og dialog.

Ledelse og udvikling går hånd i hånd

En virksomhed der skal overleve på den lange bane skal udvikles. Det ved vi kun alt for godt. Selv de største imperier vælter, hvis de ikke følger med udviklingen. Det er dog vigtigt at forstå, at udvikling og ledelse er to størrelser, der ikke kan adskilles.

Et firma udvikler sig ikke uden en ledelse, der er i udvikling, og derfor kan det være ganske fordelagtigt at søge hjælp hos konsulentfirmaer, der specialiserer sig i virksomhedsledelse. Rådgivningen skal selvfølgelig fungere ud fra individuelle behov for både virksomhed og personer, og resultaterne kan være mange og måles forskelligt efter visioner og målsætninger. Succes er ikke nødvendigvis mersalg men kan også være trofaste og glade medarbejdere. Det giver færre sygedage og mindre omkostninger i de lange løb!

Læs mere om ledelse her

Share

One thought to “En ledelse skal være i kontakt med de ansatte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *