AMU kurser er kompetencegivende

AMU Kurser (Foto: sondagsavisen.dk)
AMU Kurser (Foto: sondagsavisen.dk)

Arbejdsmarkedsuddannelserne er både målrettet faglærte og ufaglærte, og de kan både være teoretiske og praktiske. Det er et meget fleksibelt system, fordi du både kan efteruddanne dig, søge nye udfordringer eller tage enkelte moduler, der giver adgang til erhvervsuddannelserne.

Fagområderne er bygge/anlæg, industri, restaurantbranchen, konditor og kødbranchen, mejeri, jordbrug, serviceerhverv, energi og transporterhvervet. AMU-uddannelserne spænder altså vidt og bredt.

Kurserne består af enkelte moduler, som til sammen kan give en grundig og hel uddannelse. De kan frit sammensættes, hvilket er ganske gavnligt, hvis du allerede er på arbejdsmarkedet, og tiden er knap og kræver planlægning.

Hvordan tager man AMU-kurserne

AMU-kurserne sikrer at vores arbejdsmarked er i konstant udvikling, og at der altid er et højt udbyd af kompetent arbejdskræft med et bredt kompetencefelt. I disse tider med højere arbejdsløshed er det en god ide med efteruddannelse, der giver dig et forspring på arbejdsmarkedet.

Undersøg, hvad der er af tilbud i din branche på de forskellige uddannelsesinstitutioner. Det er som udgangspunkt et krav at du har fast bopæl i Danmark og et job. Men du kan få kompensation på jobcentret , ligesom nogle uddannelser kræver specielle certifikater og krav.

Kurserne foregår på flere forskellige måder. Nogle kurser er heltidskurser, hvilket kraver at du får fri eller står uden job, mens andre kurser er deltidsundervisning eller er splittet op i mindre perioder.

Man tilmelder sig som oftest elektronisk enten som enkeltperson eller gennem sit firma. Husk at afstem dine planer med din arbejdsgiver, inden du tilmelder dig et kursus. Desuden koster de fleste kurser en mindre beløb.

Læs mere om AMU kurser her: http://www.viauc.dk/videreuddannelse/amu/Sider/AMU-kurser.aspx

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *